mandag 17. februar 2014

Shabu shabu



Lunsj med damene på en Vietnamesisk Shabu shabu restaurant i Okpo. Et helt rituale i seg selv! Godt vi hadde erfarne housewifer med, og tv-skjerm på veggen som viser instruksjonsvideo på hvordan måltidet skal inntas!

Først kokes kjøttet, litt løk ++ i buljongvannet på gassgrillen i bordet. Deretter tas en rund shabu shabu og bløtlegges i bollen med varmt vann. Den dermed gelatinlignende "tacolefsen", som vistnok er laget av ris, legges på tallerken, fylles med kokt kjøtt, krydres med ulike chilidressinger og grønnsaker og brettes sammen. Da kjøttet er spist opp, fortsetter en med å helle en bolle nudler + ettellerannet i gryta - og vips har en nudlesuppe. Til slutt heller en oppi en bolle med ris + litt mango og tang og tare, rører rundt - og vips har en risotto!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar