onsdag 24. desember 2014

Julaften i Korea 2014

Julaften her i Korea startet med å koke risengrynsgrøt på koreansk ris klokka 08.00! Unger og grøt med tilbehør ble så tatt med til DSME for å mate avdelingen til Espen og få omvisning på verftet! Mandelen ble ingen suksess, da den sannsynligvis ble tygd av en koreaner, men det var like greit for det er dårlig med marsipangriser i handel her omkring… 
Vel hjemme igjen kjørte guttene ut for å handle sistelitengaver, og mor faldet opp en duk på 4 meter, strøk, ryddet og pyntet langbord. Ina og jeg hadde oss en tur nedom frisøren i gata og fikk krøller håret, før vi fikk på oss klær, fikk tatt et par familiebilder med selfiestangen til Ole foran juletreet og alle kom seg avgårde til Sjømannskirka i Okpo. 
På Sjømannskirken ventet ribbe, og ett slags pinnekjøtt tilberedt på en snodig måte, kyllingretter og laks med diverse tilbehør. Til dessert ble mitt første forsøk ever på Dronning Maud en stor suksess i tillegg til riskremen. Juleevangeliet og juletregang måtte også til i tillegg til to nisser og pakkeutdeling og masse gode kaker og kaffe. 
Da dette kalaset var over kjørte vi hjem til oss, og tok med oss en random ensom Haugesunder (Jone Mardal) vi traff under middagen, samt en svenske, Anders Ek, Espen jobber med og en familie (Irene, Kjell og André Hegre) med en gutt på alder med Ole. Vin, gaveutdeling, norsk sjokolade og kaker. 
Morsomt å feire med folk som en aldri har feriet sammen med før/ ikke kjenner! 
Til slutt skyping med Tante og Co og Bestemor og Bestefar i Norge!








1. Juledag er vi helt utslått alle mann! Vi går rundt i de koreanske kosebuksene vi fikk til jul, har hatt bamsemums, eggerøre og spekemat til frokost, bygger med legoen Ole fikk til bursdag/jul (levert på døra på selveste kvelden, i grevens tid) og lurer litt på om vi snart skal komme oss ut i det flotte været…
Ha en fortsatt god jul alle sammen!) Klemmmm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar